Nederland - reisinformatie en topbestemmingen

Scandinavian Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij van Scandinavië en vliegt naar vele bestemmingen over de gehele wereld. Vanuit Scandinavie vliegen wij uit over de gehele wereld. Daarbij is Scandinavische rust aan boord vanzelfsprekend. De rust die velen zo waarderen aan Scandinavie, de rust waar wij je graag mee kennis laten maken.

Dagelijks vliegt SAS rechtstreeks van Amsterdam naar de Scandinavische hoofdsteden en vele andere bestemmingen. Vanuit de belangrijkste steden in het Hoge Noorden zijn alle bestemmingen in Scandinavie te bereiken. Op deze pagina introduceren we je graag een aantal topbestemmingen in de Scandinavische landen.Denemarken – de poort naar Scandinavie

Denemarken vormt voor vele Nederlanders de poort naar Scandinavie. Het land is recent benoemd tot ‘meest vrolijke land’ ter wereld. Ontdek zelf waar deze benaming aan te danken is. Bezoek bijvoorbeeld eens één van de volgende steden.

Kopenhagen, de metropool van Scandinavië

Kopenhagen is de grootste stad van Scandinavië met bijna een miljoen inwoners. De stad staat bekend om haar paleizen en natuurlijk het beeld van de Kleine Zeemeermin. Wat ook zeker de moeite waard is in de Deense hoofdstad is een middag shoppen. Kopenhagen heeft de langste winkelstraat van Europa en loopt voorop in mode. Bovendien is de stad vanuit Nederland slechts een uur vliegen!

Zweden – natuurlijke schoonheid

Wie naar Zweden vliegt gaat genieten van schitterende uitzichten. Een groot gedeelte van het land bestaat uit ongerepte natuur. Vooral het dunbevolkte noorden bestaat uit uitgestrekte bossen. Hier ligt Lapland, waar in rust en romantiek genoten kan worden van de middernachtzon. Lager in het land liggen de grote steden, de een nog mooier dan de ander. Ondanks de grootte van Zweden zijn de verschillende delen van het land eenvoudig te bereiken met Scandinavian Airlines.

Stockholm, het Venetie van het noorden

Stockholm is een zeer bijzondere stad mede doordat de stad verspreid is over 14 eilanden. Deze eilanden zijn met bruggen aan elkaar verbonden waardoor de stad ook weleens het Venetië van het noorden wordt genoemd. Ander kenmerken van Stockholm zijn het zeer mooie middeleeuwse centrum en de koninklijke paleizen. Een absolute aanrader voor een stedentrip!

Noorwegen – meer dan alleen fjorden

Noorwegen is een land met indrukwekkende en veelzijdige landschappen. Dunbevolkt, maar met prachtige steden. Scandinavian Airlines vliegt op zo'n 30 steden en andere locaties in dit prachtige land. Steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, maar waar vanuit je ook reizen kan maken om al het natuurschoon te bekijken. Zee, bergen, fjorden, gletsjers; Noorwegen is eenland dat je moet beleven.

Oslo, de stad die alles heeft

Oslo heeft een schitterende ligging aan het water en waar de stad ophoudt begint de uitgestrekte Noorse natuur. De stad kent tevens een rijke historie en heeft veel te bieden op cultureel gebied.. De bezienswaardigheden, erfenissen van vroegere tijden en prachtige musea, liggen vrijwel allemaal op loopafstand van het centrum. Met een stedentrip naar Oslo kunt je, letterlijk, meerdere kanten uit!

Finland – het land van de 1000 meren

Suomi, zoals de Finnen hun land noemen, is een land vol kleine en grote schatten. Het land van de duizend meren, 190.00 in werkelijkheid, is een van de grootste landen van Europa. Finland is veelzijdig, maar toch vooral bekend om het natuurschoon. Naast de vele meren en eilandjes is het een land van bossen, prachtige kusten en bergen. Scandinavian Airlines weet als geen andere maatschappij hoe je een reis naar Finland al in het vliegtuig begint.

Helsinki, de bruisende finse hoofdstad

Gelegen aan de Finse golf, in het zuiden van het land, is Helsinki de hoofdstad en tevens grootste stad van Finland. Ongeveer een vijfde van de totale Finse bevolking woont in en rondom de stad. Helsinki leent zich uitstekend voor een stedentrip. Architectuur en natuur gaan er hand in hand. Het centrum van de stad vormt het marktplein (kauppatori) aan het water. Vanuit daar kan eenvoudig een bezoek worden gebracht aan de karakteristieke Russisch-orthodoxe Uspenski-kathedraal. In de avond en nacht verandert het culturele centrum in een levendig uitgaansgebied. Stap één van de vele kroegen of clubs binnen en probeer eens een lokale Finse wodka. De Finnen zijn er dol op!

De voordelen van vliegen met Scandinavian Airlines

Het zal u niet verbazen dat de bakermat van Scandinavian Airlines in Scandinavië ligt. Scandinavian Airlines weet als geen andere maatschappij hoe je een reis naar Scandinavië al in het vliegtuig begint. Wij laten onze klanten graag kennismaken met de vriendelijkheid waar de Scandinavische landen zo om bekend staan. Ook comfort en gemak staan bij ons voorop. Boek je een vlucht bij SAS, dan profiteer je van de volgende voordelen:

  • Geen toeslagen, één prijs.
  • De stoel van uw keuze reserveren bij uw boeking.
  • Online inchecken, dat scheelt tijd!
  • Korting voor kinderen, Scandinavische landen zijn zeer kindvriendelijk.
  • Geen eindeloze vertragingen, SAS vliegt graag op tijd.
  • Sparen voor kortingen met EuroBonus Points. Geen toeslagen, één prijs.

Scandinavian Airlines © 2009 | About SAS | Contact us | Home
Star Alliance