DK - Top destinationer i Skandinavien, Europa og resten af verden

SAS er Nordens største flyselskab og tilbyder hyppige afgange til destinationer i det meste af verden. Her på siden kan du læse mere om nogle af SAS’ topdestinationer og få inspiration til din næste rejse.


Norden og Skandinavien

De skandinaviske lande Sverige, Norge og Finland byder på nogle af Europas smukkeste og grønneste hovedstæder, og de senere år har den skandinaviske stil både inden for mode, design, arkitektur og gastronomi fået megen opmærksomhed og omtale i udlandet. Læs mere om Skandinaviens hippe hovedstæder her på siden.

Stockholm

SAS har mange daglige afgange til Stockholm, der sammen med København og Oslo kæmper om titlen som Skandinaviens smukkeste hovedstad. Stockholm er beliggende i den stockholmske skærgård, og vand og natur er derfor en naturlig, integreret del af bybilledet. Stockholm har ca. 1,2 mio. indbyggere i centrum, og byen består af både moderne og ældre kvarterer. Gamla Stan (den gamle by) ligger på øen Stadsholmen og er præget af byplanlægning, der stammer tilbage fra Middelalderen og resulterer i små brostensbelagte gader og stræder. Det meste af Gamla Stan er lukket for biltrafik og udforskes bedst til fods. Moderne arkitektur og dynamisk stemning finder man især i kvartererne Norrmalm og Södermalm, hvor spændende butikker, flotte bygninger og café- og natteliv ligger side om side.

Oslo

Oslo er Norges hovedstad og er et af SAS’ populære rejsemål. Byen er omgivet af skov og vand, og det gør det til en helt speciel oplevelse at besøge byen. Både sommer og vinter byder på gode muligheder for at kombinere storbyferien med naturoplevelser – tag for eksempel en svømmetur i en af Oslos ferskvandsbadesøer, udforsk byen og naturområderne på cykel eller til fods – der er flere gode vandringsruter. Om vinteren er området Holmenkollen velegnet til at stå på langrendsski, og området er også hjemsted for skihop-bakker og bakken ”Korketrekkeren”, der blev brugt til Vinter OL i 1952. Foruden disse naturoplevelser byder Oslo selvfølgelig også på masser af spændende museer, hyggelige caféer og smarte forretninger.

Helsinki

Helsinki er Finlands hovedstad og har været det siden 1812, da byen blev genopbygget af russiske zarer. Byen blev dengang bygget som en miniversion af Skt. Petersborg, og den dag i dag kan man stadig se lighederne mellem de to byer. Helsinki er en spændende nordeuropæisk hovedstad med en anden stemning og kultur end Stockholm og Oslo. Besøg Helsinki og oplev byens udvalg af designbutikker, hyggelige caféer og flotte museer.

Europas top hovedstæder

SAS flyver naturligvis også til Europas top-hovedstæder. Med hyppige afgange, høj komfort og god service er SAS det oplagte valg, når du skal flyve til en af Europas mange interessante hovedstæder.

Berlin

Berlin er en af Europas mest dynamiske hovedstæder. Siden slutningen på Den Kolde Krig og Berlinmurens fald i 1989 har byen gennemgået en enorm forvandling, der er kommet masser af nyt byggeri, og de gamle østtyske kvarterer som for eksempel Kreuzberg og Prenzlauer Berg er blevet nogle af byens hippeste bydele. Du kan dog stadig se resterne fra byens periode som delt by – besøg for eksempel Mauerpark, hvor stykker af Berlinmuren er bevaret og dekoreret med graffiti. Berlin byder naturligvis også på masser af shopping, interessant arkitektur, natteliv og skæve oplevelser. Parlamentsbygningen ”Rigsdagen” byder for eksempel på en imponerende glaskuppel, hvorfra der er en imponerende udsigt udover byen – særligt i mørke. Også Potsdamer Platz er værd at besøge af arkitektoniske årsager, idet mange nye og interessante bygninger er skudt op de seneste år.

London

London er en af Europas største hovedstæder med ca. 8 mio. indbyggere i bykernen, og der er altid en hektisk stemning i byen, der er hjem for mange forskellige nationaliteter. I London bliver nyt og gammelt mikset sammen til en helt særlig stemning, og byens arkitektur er også præget af dette - her står gamle, traditionsrige bygninger som Tower Bridge side om side med nye seværdigheder som f.eks. det store pariserhjul London Eye. London består af mange forskellige bydele, der alle har en særlig stemning. Området West End er for eksempel kendt for sine mange teatre og underholdningstilbud, mens Chelsea og South Kensington er eksklusive og grønne områder med masser af dyre butikker og flotte museer.

Paris

Paris er en af verdens mest romantiske byer og bliver blandt andet kaldt ”Byernes By”. Den smukke flod Seinen skærer igennem byen og gør det helt oplagt at tage en romantisk spadseretur langs floden og drikke en kop café au lait på en af byens hyggelige fortovscaféer. Byens største vartegn, Eiffeltårnet, der har prydet Paris siden Verdensudstillingen i 1889, tilbyder en fantastisk udsigt over byen, og man kan blandt andet se Notre Dame og Sacré Cœur – to af byens mest berømte kirker. Paris er også en af modeverdenens vigtigste byer, og der er masser af muligheder for at shoppe både dyrt og billigt blandt andet på den verdensberømte gade Champs-Élysées.

Destinationer uden for Europa

SAS kan tilbyde non-stop flyvninger til flere af verdens mest populære byer. På lange strækninger tilbyder vi endnu mere komfort end på kortere flyvninger, og det, at vi er Europas mest punktlige flyselskab, gør os til et oplagt valg, når det kommer til både kortere og længere rejser.

New York

New York er en af verdens største byer med over 8 mio. i bykernen, og godt 19 mio. når man tæller forstæderne med. Byen er fuld af kulturelle tilbud og gastronomiske oplevelser – for ikke at glemme shoppemulighederne og den generelle dynamiske stemning. Når det kommer til kunst – i alle afskygninger – er byen også en af verdens førende. Det kunstneriske miljø er stort og meget dynamisk i New York. Trends skifter hele tiden, og kunsten flytter sig meget hurtigt både stilmæssigt og rundt omkring i byen. Brooklyn er blevet det nye in-sted for unge håbefulde kunstnere og bohemer, men når det kommer til kunst, er der stadig meget at hente på de store etablerede museer. Metropolitan Museum of Art, Museum of Modern Art (MoMA) og Guggenheim er et godt udgangspunkt for at opleve nogle af New Yorks kulturskatte – her er samlinger af ældre og nyere kunst fra hele verden.

Bangkok

Thailands hovedstad Bangkok er en af Østens største og mest folkerige byer. Bangkok er et sammensurium af dufte, farver og indtryk, og det er svært at forlade Bangkok med et lunkent indtryk. I Bangkok trives Østens mystik og filosofi side om side med vestlig kultur. Oplev for eksempel en ægte thaimassage inden en dags shopping i et vestligt storcenter. Byen er også fuld af smukke templer, f.eks. det storslåede og guldbelagte Grand Palace eller morgenrødens tempel, Wat Arun. Oplev også særlige thai-traditioner som for eksempel en muay thai kamp.


Scandinavian Airlines © 2009 | About SAS | Contact us | Home
Star Alliance